Franciscus van Assisi en Paus Franciscus

Times are a-changing - De tijden veranderen:  schrijft het dagblad Time. Paus Franciscus is de persoon van het jaar. Hij rijdt in een Renault 4 - niet in een limousine, hij bezocht bootvluchtelingen op Lampedusa, geeft begrijpelijke interviews en stond op de voorkant van de Rolling Stone. Vriend en vijand verbaast zich over het onorthodoxe optreden van Franciscus. Zijn de tijden echt aan het veranderen?

Paus Franciscus heeft zijn naam ontleend aan de Heilige Franciscus van Assisi. Franciscus van Assisi is meer dan een naam: ……het is een levenswijze. Franciscus van Assisi nam het evangelie nogal letterlijk, maar daardoor legde hij de enorme verschillen in de samenleving wel bloot.

St. Franciscus wordt nu opnieuw in de schijnwerpers gezet. Wie WAS Franciscus van Assisi en hoe komt dat tot uitdrukking bij onze Paus Franciscus. Daarvoor is het nodig om eerst te vertellen wie Franciscus van Assisi werkelijk was...... 

 

De lezing wordt verteld met mooie dia's van de fresco's uit de Franciscus Basiliek te Assisi, talloze ontroerende afbeeldingen van Paus Franciscus, filmfragmenten en muziek.

Neemt u gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft met de consulente, Tonneke Stikvoort. Telefoon 0475 38 68 20 of mailen naar: schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl

     

 

 


Themalijst 2018

 

Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat? Een thema voor uw vrouwenafdeling.

Lees meer >>

Een lezing over Franciscus van Assisi en Paus Franciscus.

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500