Komende ontmoetingsdagen

Roermond oktober 2019

Geachte dames,                                         

Hopelijk hebt u een fijne zomer achter de rug. Ik in ieder geval wel, terwijl ik grotendeels alleen met mijn hondje was. Toch kan soms het alleen-zijn je overvallen, of noemen we het eenzaamheid. Eenzaamheid gaat toch weer een stap verder. Het is een gevoel waarbij je de verbondenheid met je medemens enorm mist, terwijl er misschien genoeg mensen om je heen zijn. Daar willen we graag de komende ontmoetingsdagen over nadenken. Niet dat we met een oplossing komen, maar eerder om het bespreekbaar te maken of om er op een creatieve manier uitdrukking aan te geven.
We hebben daarvoor sprekers uitgenodigd. 
Ten eerste Prof. dr. J. van der Vloet die ons de psychologische kant van eenzaamheid toelicht.
We hebben ook Kapitein A. Fikse van het Leger des Heils uitgenodigd, die momenteel  werkzaam is in Brunssum en omgeving. We zijn op bezoek geweest in het huis in Brunssum. Daar konden we ervaren hoe het Leger omgaat met mensen die een luisterend oor nodig hebben of gewoon praktische hulp. De boodschap van het Leger des Heils voor de samenleving is: ‘Je bent niet alleen! Dit betekent dat wij er alles aan doen om mensen met elkaar te verbinden’. En ook: ‘God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen’.  Dit was een uitspraak van de bekende Majoor Bosshardt en het geeft goed weer waar het Leger voor staat.
Ik verwacht een zeer inspirerende dag met in de middag deelgroepen waaruit u kunt kiezen. Niet te vergeten onze lunch en afsluitend een gebedsviering samengesteld door de dames van de werkgroep. We heten u graag welkom!

Met hartelijke groet, namens de Stg. Mgr. Schrijnen-Huis

Tonneke Stikvoort, consulente

Programma

10.00 uur  Ontvangst en inschrijving met koffie en thee

10.30 uur  Opening door Tonneke Stikvoort, consulente

10.40 uur    Prof. Dr. J. van der Vloet, psycholoog en theoloog, zal spreken over de psychologische kant van eenzaamheid. Meer dan één miljoen Nederlanders heeft er last van, maar slechts een deel daarvan spreekt het uit. Het is een verborgen probleem met een lichamelijke, sociale en psychologische oorzaak.

11.15 uur    Kapitein A. Fikse, zal spreken over het Leger des Heils. Wat DOET het Leger des Heils en waarom? Maar vooral waarom het zo belangrijk is in deze tijd. Hoe brengen ze mensen samen zodat er verbondenheid ontstaat en de eenzaamheid draaglijker wordt.
 

12.30 uur  Lunch, welke u wordt aangeboden door de Stg. Mgr. Schrijnen-Huis. Koffie en thee, twee belegde broodjes
 

13.30 uur    Deelgroepen, met een KEUZE uit:
1.  SCHRIJVEN Creatief met woorden naar aanleiding van een schrijfopdrachtje.

2.  SCHILDERENAls woorden bloemen worden.

3. kleding SORTEREN Het Leger des Heils Brunssum heeft een inzamelpunt van tweedehands kleding. Vrijwilligers sorteren het zorgvuldig voor in de winkel. U krijgt de kans om actief mee te helpen kleding te sorteren.

 

15.00 uur   Gebedsviering in de Caroluskapel

15.30 uur   Sluiting van de dag met koffie, thee en vlaai

INFORMATIE
Tonneke Stikvoort
consulente
T.:   0475 – 38 68 20       of  06 – 839 835 00
E.:  schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl

 

Myriam Rademaker 0475-386892

De toegang is vrij (inclusief lunch) en er zijn geen kosten aan verbonden.

Inschrijven is wel noodzakelijk omdat het totale aantal deelnemers begrensd is. Het is mogelijk om deel te nemen aan of de ene of de andere dag.

 

Parkeren

We raden u aan om met het openbaar vervoer te komen, daar er op de Swalmerstraat (behoudens personeel) geen parkeergelegenheid is. U kunt de auto wel betaald parkeren op het nabij gelegen Wilhelminaplein of bij het Outlet Center.

Vanaf het NS Station is het complex, Swalmerstraat 100 bereikbaar door de aan de overzijde van het station beginnende Veldstraat in te lopen. Deze weg gaat over in de Dionysius straat en vervolgens in de Bethlehemstraat. Deze vervolgt u tot de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf.  Looptijd 10 minuten.

 In de Kapellekerk te Brussel staat een ongewone beeltenis van Maria.
Het is geen Maria met kroon en scepter, geen Koningin of Ster der Zee.
Het is de Onze-Lieve-Vrouw van Eenzaamheid, gehuld in een zwarte kapmantel, met een blik die droef naar beneden is gericht.
Het is een Maria die zich vereenzelvigt met het lot van hen die treuren omdat zij ziek of arm zijn, of omdat zij niet gekend worden of zich verstoten voelen.

 

 

 

Dagen in de Vastentijd 2020

Dinsdag 17 maart 2020
Donderdag 19 maart 2020

Wilt u een persoonlijke uitnodiging ontvangen?
Graag uw Naam en adresgegevens doorgeven via:

Meer informatie over de stichting Mgr. Schrijnen-Huis:

Wilt u een lezing op maat boeken voor uw eigen afdeling, dan nodig ik u uit om onderstaande brochure te openen.

Overzicht van alle gehouden ontmoetingsdagen

 

Boek nu de lezing:
Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat?

Lees meer >>

Maak het onderwerp 'Verlies' op uw afdeling bespreekbaar met de lezing 'verliesverwerking'

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500